Lördag = våg & måttband

Resultaten av denna vecka:

Vikten: -2,8 kg (sedan start -6,2 kg)

Mått:
Lår: - 2 cm (totalt - 3 cm)
Midja: - 6 cm (totalt - 12 cm)
Höft: - 4 cm (totalt -4 cm)
Överarm: - 1 cm (totalt -1 cm)

Totalt är det alltså 20 cm  försvunnit. Är fram för allt nöjd med de cm jag har förlorat runt midjan ser inte längre ut som att jag är gravid i tredje månaden. Idag blir det en liten shoppingtur med mamma, sedan långpromenad och sen ska jag fixa med mitt kollage som jag ska ha med mig tills på onsdag till gruppträffen. Imorgon blir det simning och besök hos min bror. Har lite abstinens efter min lilla brorsdotter =) Nä måste sätta fart här.

Ha en bra lördag!

Fredag = skitdag

Tycker inte alls om fredagar, känns som att detta är den svåraste dagen av alla att klara detta med. En fredagkväll  vill man äta gott, mysa i soffan med något gott eller äta en god middag med vänner.  Men istället sitter man här och bara längtar efter allt gott. Tur att jag har tömt kylskåp och skafferi. Känns skitjobbigt.

Dagen började heller inte så bra, vaknade tio i åtta. Börjar åtta så det var bara att skynda sig, var på jobbet tjugo över så det gick fort. Hann dock inte göra någon god kaffedrink utan det blev bara en halv chokladshake i farten. Hade dock inget möte eller nåt så det gjorde inte så mycket att jag kom lite sent. Efter lunch skulle vi ha ett stort möte på kontoret och vi brukar äta lunch innan tillsammans men jag stannade kvar på kontoret och åt min grönsakssoppa.  Känner mig lite asocial, är det inga av mina kollegor som vet vad jag håller på med, känns lite jobbigt. Men det är svårt att berätta när jag jobbar med nästan enbart män från 30 år och uppåt. Känns som om jag berättar kommer de tycka att jag är helt knäpp. Antar att det ändå kommer att synas snart så jag avvaktar med att säga något.

Nu har jag iallafall varit och tränat och ska hoppa in i duschen. Måste dock bara tillägg att jag har fått världens huvudvärk (troligen av min stressiga morgon) idag och när jag kom hem vid halv fem la jag mig ett tag och tänkte att jag kanske skulle skita i träningen. Men nej jag åkte dit och gick på ett super roligt styrkepass och avslutade med en powerwalk på bandet i 15 min. Känner mig väldigt nöjd.

Efter duschen blir det kaffedrink, Let´s dance och lite skvallertidningar. Var in på affären för att handla toapapper,med mig ut fick jag även lite tidningar och tulpaner =) Gäller att uppmuntra sig själv med annat än mat.

Ha en bra kväll!

Dag 12 & 2:a gruppträffen

Nyss hemkommen från andra gruppträffen, väldigt trevligt att träffa de andra och höra hur det går. Känns som att det går bra för alla, dock hade många samma problem som jag. Tarmarna, vi  fick i alla fall tips av vår coach aAntingen Psylliumfrön alternativt dricka 1-2 msk oliv- eller rapsolja. Har börjat med frönen och kommer fortsätta med det varje morgon. Min mage känns lite uppblåst nu så jag hoppas att det blir bättre nu.

Fick även reda på att det kommer att vara XV-pass för oss Xtravaganzare på gymmet varje torsdag kl 18 med start nästa torsdag med en ledaren Malin som är jätte bra. Känns väldigt kul... Detta pass kommer vara tillsammans med andra gruppen (26veckors gruppen), känns spänande att se vilka de är.

Har även inhandlat en veckoranson av "mat", det är verkligen enkalt att handla mat nu. Behöver inte fundera så mycket =) Köpte jordgubb för att ge det en chans till.

Måste bara tilllägg att jag har träningsvärk i magen idag, det känns himla bra =) Dock väldigt jobbigt när jag hostar... Hihi

Nu ska jag softa i soffan och se på "Made in Sweden".
Ha en bra kväll!

Jag har fuskat...

tuggade tuggummi igår. Efter lunchen som jag brukar åka hem och äta,glömde jag och borsta tänderna. Hade ätit kycklingsoppa och hade denna smak kvar i munnen och det var inte så nice. Så för att känna mig fräsch och inte stinka apa på jobbet tuggade jag tuggummi i 10 min...Så värre än så var det inte =)

Har skön träningsvärk idag. Stepen var ganska svår men rolig, är verkligen inte step människa men det kändes bra som konditionsträning. Sen var jag ju även på Core som var super bra, använda oss av pilatesboll i övningarna. Blir nog att köpa en boll så man kan göra lite magövningar hemma. Det behövs ju =)

I kväll är det dags för gruppmöte och jag tror att det blir vägning oxå, ska bli spännande och se vad den visar i förhållande till den här hemma.

Nä måste fixa lite hemma innan jag åker tillbaka till jobbet!
Ha en bra dag!

Snart träning

Skyndade mig hem från jobbet för att "slänga"  i mig en halv shake innan träningen,  kändes som att allt skulle bli så  stressigt men nu sitter jag här och har gått om tid =) Idag blir det pass för första gången, Step Basic i 1 timme och sen Core i 30 min. Jag hoppas verkligen  att jag orkar, hoppas på skönt träningsverk i morgon.  Det blir oxå dubbelpass idag för i morgon blir det ingen träning förutom promenad pga gruppträff. Hinner inte innan och tycker det blir för sent efter.

Mitt träningsprogram för denna vecka (ngt sent):

Måndag: Gymmet (kondition)
Tisdag: Pass 1,5 timme
Onsdag: Promenad
Torsdag: Pass 1 timme
Fredag: Pass 30 min + Gymmet
Lördag: Långpromenad
Fredag: långpromenad + Simning

Nä nu måste jag byta om!

Dag 10

Oj helgen bara försvann... Åkte hemifrån i lördagsmorse vid tio för att träffa mina underbara vänner H och L som ville följa med till Vattenpalatset och fördriva en dag. Började med att simma ett tag i motionsbassängen, sen blev det lite äventyrsbad, lunch (persikoshake för mig), sedan bubbelbad och bastu. Var ett perfekt sätt att fördriva en lördag =) Något som vi snart kommer att göra om igen. Efter detta åkte jag till brorsan och hans familjoch myste lite med barnen. Kollade på halva Körslaget sen körde jag hem, för att inte vara allt för trött när jag körde hem. När jag kom hem blev det direkt i säng.

Söndagen tillbringade jag med mamma, vi åkte till IKEA i Skärholmen och kollade på ALLT. Blev en del inredning till lägenheten. Plus att jag kollade på fåtölj och fotpall, så nu vet jag vad jag ska köpa. Sedan blev det en långpromenad när vi kom hem.

Så helgen bara flög iväg och allt funkade jätte bra med maten, det enda jag jag var sugen på var frukt =) Känner mig verkligen motiverad och allt känns faktiskt himla bra =)

Idag har jag även kommit igång med träningen på gymmet, blev ett konditionspass.  Kändes verkligen kul att  komma igång. Bokade även in en träff  med en personlig tränare för att gå igenom alla maskin och få ett bra styrkeprogram som kommer att pass mig nu. Men jag råkade boka in nästa måndag kl 18 och då krockar det med ett möte med min bank, vilket jag glömde bort när jag var på gymmet. Så nu måste jag boka om tiden i morgon. I morgon blir det StepBasic och Core. Ser redan fram emot det!

Nu ska jag ta det lugnt i soffan!
Ha det så bra!

En vecka!

Nu har jag gjort en vecka, sju dagar,1/8-del av helfarten! Känns så bra!

Resultat:
Vikt: -3,4 kg
Midjan: -6 cm
Lår: -1 cm
Höft: 0 cm
Överarm: 0 cm

Man känner sig verkligen taggad när man ser resultatet av en vecka, hoppas att det går lika bra framöver. Men det tror jag, dessutom när jag kommer igång med träning och promenader varje dag.

Nu måste jag snart hoppa upp ur sängen, för att fixa mig och åka till Eskilstuna. Ser fram emot en dag på Vattenpalatset med två goda vänner. Vi bestämde att vi skulle ta med oss lunch så jag har packat ner en persikoshake =) Ska även ut till min bror och hans familj som bor utanför Eskilstuna efter badet så jag har med mig en grönsakssoppa till middag =)

Ha en bra lördag!

Mår skit...

Usch mår inget bra... känner mig helt less på allt. Vet att jag brukar äta när jag känner mig så här. Så just nu känns allt väldigt jobbigt. Men jag ska klara detta, har precis fått i mig en halv sparrissoppa. Känns lite bättre, va faktiskt lite hungrig nu. Sparat så jag kan ta en hel påse lite senare i kväll framför tven.

Känner att det är väldigt skönt att skriva här och inte ha allt i huvudet, också skönt att läsa om andra i samma sits. Känner verkligen att under de här åtta veckorna kommer helgerna att blir svårast. Denna helg har jag planer för hela lördag och söndag, vilket känns bra. Annars hade jag nog stannat under täcket...

Ser fram emot morgondagen då det är vägning och mätning som gäller. Min hälsocoach sa till oss att vi inte ska väga oss varje vecka men jag har svårt att låta bli. Känns som att det har gått bra på byxorna... Så jag hoppas på ett bra resultat!

Nä nu ska jag ta det lugnt ett tag och läsa en tidning som jag har köpt samt ta ett bad.
Ha en bra kväll!

Det blir en kaffedrink till middag!



Dock blir det inget bröd till, men det är inget jag längtar efter heller....

Dag 6 - trött &seg

Idag är jag riktigt trött och seg, jag tror dock inte det beror på maten utan att jag är trött efter snart en hel vacka på jobbet. Ska bli skönt med helg, ska försöka sova ordentligt och komma igång med promenader, denna vecka har det inte blivit många.

Idag njöt jag av lite massage i vår massagefåtölj på jobbet som står i vårt gym, låg där i 20 min under lunchen och tittade på tv, riktigt nice. Skulle gärna ha en sån fårtölj hemma =)

Nä måste dricka ordentligt med vatten nu och få i mig en halv shake innan jag hoppar i säng. Märkte i morse att jag druckit lite dåligt igår för jag hade lite ont i huvudet men det blev bättre under dagen.

Ha en bra kväll, skriver mer i morgon!

Dag 5 och Gruppträff

Idag har jag varit på mitt första gruppträff, min hälsocoach är verkligen jätte trevlig och det var väldigt intressant. Tyvärr var medelåldern väldigt hög! Hade hoppats på att träffa någon i min ålder (jag är 26) som man kunde träna och liknande med. Men men det var ändå trevligt.

Passade även på att köpa en veckoranson till och skulle byta tillbaka två (blåbär o jordgubb) så jag skulle ha 23 påsar med mig hem. Tyvärr var det bara 21 st när jag kom hem så jag måste åka dit i morgon igen eller på fredag. Funderar oxå på att ta träffen med en personlig tränar inom de närmaste dagarna så att man kan lägga upp ett träningsprogram i gymet som kommer att passa mig nu under helfarten.

Helgens planer har jag redan gjort, så jag vet att det händer något. På lördag blir det Vattenpalatset i Eskilstuna med tvä kompisar. Blir lite simning och relax, nice. Och på söndag blir det en tur till IKEA, ska kolla lite på fåtöljer. Ska göra en läshörna i mitt vardagsrum. Idag står där ett skrivbord men det försvinner snart.... Jag och min fd separerade för lite drygt en månad sen men hans möbler är fortfarande kvar, han ska hämta dem i börjarn av feb när han har fått sin nya lägenhet. Så då ska jag passa på att köpa lite nytt och göra om!

Nä nu ska jag ta det lugnt i soffan innan det  är dags för sängenG
Ha en bra kväll!


Dag 4

En vanlig dag på jobbet eller inte... Har inte haft något sug idag efter mat, godis eller nåt man kan tugga på! Känner att jag verkligen mår bra. Har ingen hungerkänsla, igår kände jag lite hunger strax innan lunch och vid 16 men idag var de inget.

Efter jobbet var jag och simmade. Simmade bara 15 min, är inte jätte bra och snabb på att simma. Och det kändes faktiskt riktigt bra funderade på att simma lite längre för jag hade fortfarande energi när jag var i vattnet. Men det var tur att jag inte simmade längre för när jag kom upp ur bassängen vart jag väldigt yr. Drack ordentligt efter, sedan avslutade jag med en stund i bastun. Skönt med värme, känner att jag fryser väldigt nuförtiden... Sover med fårskinnstofflor...


Idag har maten sett ut så här:

Frukost: Kaffedrink (undra vad det blir i morgon, har ingen vanilj kvar)

Lunch: Sparrissoppa med vitlökspulver

Em fika: ½ Chokladtoffee

Kvällsmat: Persikoshake - mums


Ser fram emot morgondagen då gruppträffarna startar! Ska bli kul att träffa de andra i gruppen och höra hur de upplever allt.


Ska ta det lite lugnt i soffan nu och sen blir det mental träning och lite bok!


Inlägget försvann!

Va surt att hela mitt inlägg om dag 4 försvann, ska försöka få till det igen....

Spakväll

Nu har jag haft en lugn kväll efter jobbet. Blev först en promend, hämtade även ett paket på ICA från H&M. Sedan blev det lite hemma spa - bad, peeling och ansiktsmask. Va riktigt skönt och avkopplande. Dagen har för övrigt varit över förväntan och jag har mått riktigt bra.

Dagens mat:
Kaffedrink (kaffe + 1/2 vaniljshake)
Grönsakssoppa med vitlökspulver - riktigt gott
1/2 Jordgubbsshake (blä)
Chokladshake, var bättre kall än varm

Ser nu på "Lipstick Jungle", men ska snart hoppa i säng för lite mental träning och min bok som jag längtar till!
Go Natt!

Dag 3

Nu harj jag jobbat halva dagen och jag känner mig kanon, trodde att det skulle bli en jobbig dag i och med att det står i infomaterialet är tredje dagen brukar vara den jobbigaste. Men som sagt jag mår kanon.

Har precis ätit grönsakssoppan och även den var kanon, tog i lite vitlökspulver som jag blev tipsad om. Än så länge är kyckling, grönsak och svampsoppan som är godast samt vanilj i kaffet på morgonen. Vilket är helt skumt, jag har alltid varit en godisråtta så man borde kanske tro att jag ska vara helt såld på choklad och de smakerna men jag tycker inte alls om dem. De smakar konstgjort. Sedan tycker jag de varma sopporna mättar bättre.

Nä måste jag tillbaka till jobbet!
Skriver mer se.... Ha en bra dag!

Min fina kanna!

Måste bara visa en bild på den fina kannan jag köpte igår för att ha koll på vattenintaget!


Snart slut på Dag 2

Innan läggdags blir det dock film och en sista måltid. Det blir frusen jordguddsshake och varm chokladtoffe (1/2 av båda). Tidigare idag har det blivet 1/2 vanilj, 1/2 blåbär och 1 svampsoppa.

Dagen har varit bra fast jag fryser väldigt och springer på toa hela tiden, fast att jag inte fått i mig så mycket vatten idag (3,5 liter), borde nog ändå dricka lite mer. Har tagit fram ett extra täcke så inatt blir det två så att jag inte vaknar av att jag fryser.

Känns lite nervös inför morgondagen och att börja jobba, kommer att vara lite diskret på jobbet. Min plan är att ta:
1/2 shake till frukost hemma
Te på frukosten på jobbet (vi bjuds på frukost varje dag på jobbet, hårtbröd och massa plägg och sånt)
Varm soppa till lunch
Te på emfika på jobbet (då finns det oftast bullar, kakor och frukt)
1/2 shake vid fyra
1 eller 1/2 + 1/2 under kvällen

Har även planerat en liten spakväll hemma imorgon efter jobbet. Har ju läst att tredje dagen ska vara den värsta så jag tänkte lyxa lite i morgon kväll.

Nä är det dags för lite "mat"!
Ha en bra kväll!


Svampsoppa

Mumsar på svampsoppa nu, den är himla god. Vispade ut den idag och det vart mycket bättre än att skaka. Nice kanske finns lite smaker som gå ner iallafall. Kaffedrinken i morse var även den kanon. Tänkte att jag ska prova en av alla smaker för att se vad jag tycker om och ska satsa på.

Blir nog bara en promenad om ett tag, känner mig lite halv seg i kroppen så jag får vänta med träning. Har iallafall köpt ett par nya träningsskor så nu kan jag inte skylla på nåt att jag inte kan gå dit. Men jag ser verkligen fram emot att komma igång med träningen.

                
Mina nya träningstoppar och träningsskor.

Måste springa på toa, vattnet bara rinner rätt igenom....

Dag 2

Nu har jag vaknat efter en god natt sömn, vaknade dock inatt av att jag frös var tvungen att gå upp och sätta på mig en pyjamas och fårskinnstoffler. Efter det blev det bättre och jag kunde somna vidare. Vaknade vid nio och kände mig lite seg i huvudet, vet inte om det beror på ett lågt vattenintag i går (4 liter) eller om det beror på min förkylning som inte vill ge med sig.

Nu är det dags för frukost, tror jag ska prova en kaffedrink (kaffe + 1/2 vaniljshake).  Det enda jag upplevde som jobbigt igår var att sopporna inte var allt för goda men det ger sig nog. Hade inga problem med att avstå "vanlig" mat. Tömde dessutom mig kylskåp och skafferi igår och lämnade allt till mamma och pappa. I och med att jag bor själv behöver jag inget. Vilket känns himla skönt, inget som kan fresta mig.

Nä, dags för frukost, sen blir det en tur till Intersport för att köpa nya träningsskor och sen ett pass Core i em.
Ha en bra dag!

Snart slut på Dag 1

Oj snart är dag 1 slut. Känns faktiskt rätt okej, fick ett litet psykbrott förut men det beror på massa annat och inte detta med maten. Mycket som har hänt de senaste månaderna som har påverkat mig men jag är glad att jag tagit detta steg att satsa på mig själv. Det är verkligen något jag behöver.

Idag blev en rätt lugn dag. Gick en promenad i morse,  var in på hälsokosten och köpte Omega 3-tabletter. Något min hälsocoach sa att jag skulle ta som tillskott. Sedan var det iväg till Eskilstuna, en runda på stan som resulterade i en Marimekkokanna (att ha i kylskåpet med vatten, så att jag vet hur mycket jag dricker), tre träningströjor på rean på Stadium och massa härligt grejor på Body shop. Skönt att ha lite lyxiga duschkrämer och body lotion, måste unna sig lite annat under denna tid.

Sedan vart det en tur till min bror som idag fick hem sin färska dotter från BB, så idag träffade jag min brorsdotter för första gången. En himla söt liten tjej, som var väldigt snäll. När vi kom dit var det stort fika med bullar och tårta men jag höll mig till te och 1/2 vaniljshake, helt okej. Sedan lämnade jag bordet lite tidigare än de övriga så jag fick sitta med min brorsdotter i famnen.

Är en sådan som äter för att döva känslor, tanken är att jag med hjälp av XV ska få annat att tänka på än mat t.ex. träning. Är en sådan som tycker om att träna men hur kul är det att gå på pass och gym när alla är super snygga, då drar jag mig för att gå dit. Men nu är det andra bullar som gäller. Jag har redan planerat vilka pass jag ska gå på, tråkigt att det dröjer en vecka tills jag kan börja. Tänkte att jag kanske kan gå på ett Pilatespass denna veckan, får se hur denna första vecka blir.

Nu kollar jag på Körslaget, väldigt skumt att inte ha något snacks men det känns även väldigt bra. Kan ju inte säga att höjdpunkten på dagen är när man ska äta- varje . Idag blev det:
1/5 Blåbär
1 Kyckling - god
1/5 Vanilj
1 Choklad

Efter körslaget blir det mental träning i 15 min, hoppas ni haft en bra dag. Min har varit över förväntan!


Dag 1

Okej då har man dragit igång, i morse gick jag upp och vägde och mätte mig för att kunna följa min viktresa. Vågen visade på strax över 90 kg, Jag har satt mitt mål på 75 kg. Har gått ner tidigare och hamnat runt 78-80 kg men aldrig orkat fortsätta i mål men denna gång ska jag fixa detta.

Känner mig taggad att sätta fart nu, det jag känner mest oro för är att man kommer vara lite osocial nu under 8 veckor. Kan inte följa med ut och äta eller gå ut och festa. Men samtidigt tror jag att det kommer att vara värt det i slut ändan. Min närmaste familj och vänner vet om detta så jag tror ändå att det kommer att bli bra. Får se till att hitta på andra saker.

Kommer nog unna mig en del behandlingar under denna tid. Fick ett presentkort på massage i julklapp något som jag tänkte utnyttja i slutet av nästa vecka när jag gjort min första vecka.


Dagens frukost bestod av:

½ påse Blåbärsshake

1 kopp Citrus te

5 dl Vatten



Nu ska jag gå ut och ta en promenad i solen och fixa lite ärenden på stan, behöver bla köpa Omega 3- tabletter som min hälsocoach sa att jag skulle äta under denna tid.

Ha en bra lördag!


Välkommen till min nya blogg!

Här kommer du att kunna följa min viktresa med Xtravaganza, jag har bestämt mig för att prova något nytt. Och föll för XV då deras program handlar om så mycket mer än bara mat, fokus ligger mycket på mental träning och träning. Något som jag har saknat när jag har gått ner i vikt med andra metoder. Känner även att det är nu eller aldrig. Jag äter ofta med känslor och det är något jag måste sluta med.

Jag kommer gå ett Intersivprogram, vilket innebär 12 träffar under 4 månader i grupp med en hälsocoach. Under de första 8 veckorna kommer jag att gå på "Helfart", vilket innbär 3 portionter soppa om dagen fördelat på 4-5 gånger. Utöver detta får man dricka sitt dagliga behov av kaffe och te plus att man ska dricka mellan 3-5 liter vatten per dag. Enligt programmet går man ner mellan 2-4 kg under helfart. Efter dessa veckor tror min hälsocoach att jag har nåt min målvikt och att jag då kan börja på jämvikt. Dvs. hitta balansen med mat som jag ska äta och gör så att jag mår bra. Nu är det bara att köra hårt och hoppas att jag kan bli av med 18,5 kg på 8 veckor!

RSS 2.0